Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dissabte, 18 d’abril del 2020

POLLASTRE AMB COCA-COLA

Se m’ha fet extrany cuinar amb Coca-Cola i m’ha sorprès gratament 👌🏼

INGREDIENTS:

  • Pollastre
  • 2 cebes dolces mitjanes
  • 1 llauna Coca-Cola
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre

PREPARACIÓ:
  1. En una cassola posar un raig d’oli per segellar i daurar el pollastre salpebrat. Un cop fet, retirar-lo.
  2. Tallar la ceba a la juliana i coure aprofitant  l’oli que ha deixat el pollastre, afegir-ne una mica si cal. Mantenir-la a foc baix fins que estigui completament cuita.
  3. Incorporar el pollastre, esperar que agafi temperatura i buidar la llauna. Durant uns 5’ mantenir la cassola a foc viu i destapada
  4. Passat el temps, abaixar el foc gairebé al mínim i tapar la cassola.
  5. En 20-25 minuts quedarà fet.




NOTA: Si queda massa líquida la salsa, avui ha estat el meu cas, he posat una cullerada de Maizena en un got amb una mica d’aigua per desfer-la i l’he afegit a la cassola.
La llauna de cola que acostumo a tenir és la zero de tot. Ni sucre ni cafeïna. Tant és.
El proper cop menys Coca-Cola o més pollastre 🤷🏼‍♀️



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada