Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

divendres, 29 de maig del 2020

CARGOLS PUNXENCS

Cadascú té el seu gust. El meu és que siguin mitjanets, els cargols grossos costen més de coure i, personalment, no m’agraden gaire.

Els d’aquesta proposta són de Terres de l’Ebre i feia goig veure el vius que estaven. Una garantia.

INGREDIENTS:

  • Cargols

PREPARACIÓ:
  1. Rentar a la pica amb molta aigua per treure les primeres impureses.
  2. En un recipient que hi càpiguen bé, posar un grapat de sal i introduir els cargols. Deixar-los un mínim de 2h a la nevera perquè s’acabin de depurar.
  3. Rentar a raig d’aixeta per despendre la poca brutícia que hauran deixar.
  4. Posar olla al foc amb generositat de sal -en necessiten i també s’han d’esbandir- i si agrada, una fulla de llorer. Immediatament incorporar els cargols abans no s’escalfi l’aigua. És important l’aigua freda i que es vagi escalfant amb els cargols a dins, ja que la carn es retreu i serà més fàcil treure’ls de la closca.
  5. Quan arrenqui el bull, comptar 12-15 minuts en funció de la mida dels cargols. Anar retirant l’escuma de les impureses.
  6. Un minut abans d’acabar la cocció, omplir un bol o la pròpia pica amb aigua freda i un altre grapat de sal. Introduir els cargols de seguida per frenar la cocció i obtenir el refredat ràpid.
Sembla molta feina i no és així.

Amb all i oli, llimona, vinagreta amb un polsim de pebre vermell picant o amb la salsa que venen preparada per les escopinyes queden boníssims.

El més important és la frescor del producte.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada