Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimarts, 26 de maig del 2020

SEITONS EN ESCABETX


INGREDIENTS:

  • 1 Kg de seitons
  • 200 cc d’aigua
  • 100 cc de vinagre de vi
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1-2 fulles de llorer
  • 4 grans d’all
  • 1 ceba tendra (opcional)
  • Branca de farigola
  • Oli oliva verge extra
  • Sal i pebre.




PREPARACIÓ:
  1. Netejar el peix treient el cap i la tripa. Si a la peixateria ho han fet, rentar comprovant que no hagi quedat cap residu.
  2. Salar, enfarinar -espolsant ja que no interessa una capa de farina-  i fregir amb oli abundant.
  3. Reservar.
  4. En una cassola amb un raig d’oli (es pot aprofitar el de fregir sempre que no s’hagi cremat i ben colat) daurar els grans d’all sencers amb compte que no es cremin ja que tindrien mal gust.
  5. Retirar la cassola del foc, afegir el pebre negre i el pebre vermell i barrejar una mica, immediatament el vinagre i l’aigua.
  6. Tornar la cassola al foc, no massa fort i afegir la farigola i el llorer.
  7. Afegir els seitons i deixar-los 5 minuts a foc mínim per que quedin impregnats.
  8. Deixar-los refredar a la mateixa cassola o ja traspassar-los al recipient on seran conservats.

NOTES:
- La ceba, mal tallada es posa al mateix temps que els alls.
- Escabetxar amb rodanxetes de pastana queda molt bé.
- Canviar els 200 cc d’aigua per 100 cc d’aigua més 100 cc de vi blanc és també una bona opció. S’haurà de controlar més la quantitat de vinagre per no passar-nos d’àcid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada