Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

diumenge, 14 de juny del 2020

PASTÍS 3 TEXTURES (Màgic)

Aquest pastís és sorprenent ja que sense haver de fer gran cosa, tot solet et fa les tres textures.
La primera i molt fineta serà la del pa de pessic, la el mig textura entre flam i crema catalana i la base, pudding.
La decoració la deixo pels que en sabeu més que jo.

INGREDIENTS:

  • 112 g de farina
  • 140 g de sucre blanc
  • 500 ml de llet sencera o semi
  • 125 g de mantega
  • 4 rovells
  • 4 clares
  • Ratlladura d’una llimona
  • 1 cullaradeta d’essència de vainilla

RACIONS: 6-8

PREPARACIÓ:

 Amb varilles elèctriques o manuals si no se’n té
  1. En un pot escalfar la llet fins que quedi tèbia
  2. Derretir la mantega i deixar-la refredar
  3. Preescalfar el forn a 150 graus dalt i baix
  4. Muntar les clares a punt de neu
  5. Batre els rovells amb el sucre fins que dobli el volum i afegir la mantega
  6. La culleradeta de vainilla
Amb varilla manual
  1. Incorporar una tercera part de la llet i remenar
  2. Ara una tercera part de la farina tamissada i remenar
  3. Seguir fent el mateix fins que s’acabi la llet i la farina
  4. La ratlladura de llimona
  5. Afegir les clares a punt de neu, sense barrejar gaire. Només que quedin “tallades” i que es vegin muntanyetes.
  6. Fregar el motlle amb una mica de mantega i folrat amb paper si us ha de vessar o si no és desmotllable.
  7. Abocar la preparació totalment líquida
  8. Enfornar durant 50 minuts màxim
  9. Per saber si ja està fet, cal punxar amb un escuradents només la primera part fineta, ja que de dins sempre sortirà humit.
  10. Refredar en el motlle
  11. Deixar-lo un mínim de 2h a la nevera


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada