La primera i molt fineta serà la del pa de pessic, la el mig textura entre flam i crema catalana i la base, pudding.
La decoració la deixo pels que en sabeu més que jo.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGa-ibC_GfNkXybQ0Yb54OHjpp8EdS4jolU03y8p2VZ1Vw1rpN8VdvovhFp7BVBhdsJOhjk3R6qW8CuBll8OzmZsmShXJl77BVj6f7_mq7ZuforhPEssEaTeUANxQowcVoJL37M9hEykLa/s200/93F862F0-BE06-45A5-87A2-4F09C316A900.jpeg)
- 112 g de farina
- 140 g de sucre blanc
- 500 ml de llet sencera o semi
- 125 g de mantega
- 4 rovells
- 4 clares
- Ratlladura d’una llimona
- 1 cullaradeta d’essència de vainilla
RACIONS: 6-8
PREPARACIÓ:
- En un pot escalfar la llet fins que quedi tèbia
- Derretir la mantega i deixar-la refredar
- Preescalfar el forn a 150 graus dalt i baix
- Muntar les clares a punt de neu
- Batre els rovells amb el sucre fins que dobli el volum i afegir la mantega
- La culleradeta de vainilla
Amb varilla manual
- Incorporar una tercera part de la llet i remenar
- Ara una tercera part de la farina tamissada i remenar
- Seguir fent el mateix fins que s’acabi la llet i la farina
- La ratlladura de llimona
- Afegir les clares a punt de neu, sense barrejar gaire. Només que quedin “tallades” i que es vegin muntanyetes.
- Fregar el motlle amb una mica de mantega i folrat amb paper si us ha de vessar o si no és desmotllable.
- Abocar la preparació totalment líquida
- Enfornar durant 50 minuts màxim
- Per saber si ja està fet, cal punxar amb un escuradents només la primera part fineta, ja que de dins sempre sortirà humit.
- Refredar en el motlle
- Deixar-lo un mínim de 2h a la nevera
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada