Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dissabte, 3 d’octubre del 2020

BUNYOLS DE CARBASSA

 Quan arriba la tardor ens ve de gust el color taronja de les fruites i hortalisses 


INGREDIENTS:

  • 250 g Carbassa
  • 1 Ou mitjà
  • 15 g Sucre (el que us agradi)
  • 2 Cullerades soperes
  • 90 g Farina
  • 1 Culleradeta de llevat en pols
  • Ratlladura d'una llimona
  • Canyella (la que considereu)

RACIONS:   Uns 25 bunyols grossets


PREPARACIÓ: 

La carbassa l'he cuinada al forn a 180 graus durant 1h. aproximadament. També es pot fer al microones per estalviar temps, ha de quedar toba per poder-la xafar bé amb una forquilla.

  1. Batre l'ou amb la llet i el sucre.
  2. Afegir la farina amb el llevat, tot tamisat.
  3. Incorporar la carbassa ja xafada, la ratlladura de la llimona i la canyella.
  4. Remenar amb una espàtula fins que tots els ingredients quedin ben barrejats.
  5. En una paella no gaire gran, posar força oli d'oliva suau (no ha de dominar el gust).
  6. Quan estigui l'oli calent, amb l'ajuda d'una cullera,
    anar posant la massa a la mida que us sembli millor. Aquests són mida cullera sopera rasa i els propers els faré més petits.
  7. Fregir dels dos costats fins que quedin rossos i retirar-los amb un paper absorbent d'oli.
  8. Quan no cremin, empolsinar de sucre. El blanc queda més vistós.



NOTA:
L'endemà són bons tot i haver perdut el punt una mica cruixent de recent fets.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada