- 5 Peres Conference fortes
- 500 cc Vi negre d'una qualitat mínima
- 150 g Sucre morè
- Pell de taronja
- Pell de llimona
- 1 branca de canyella
PREPARACIÓ:
- En una cassola que hi càpiguen les peres justetes sense que es toquin, abocar el vi i el sucre i es posarà a escalfar. S'haurà d'anar remenant fins que es desfaci bé el sucre i deixar reduir una mica a foc mig.
- Afegir la branca de canyella i les pells de la taronja i de la llimona. Ara abaixar el foc a mínim.
- Pelar les peres, retirar la part inferior. Ha de quedar neta i amb base perquè s'aguanti dreta. Cal deixar la branca superior.
- Incorporar la peres a la cassola on tenim el vi, no cal que quedin del tot cobertes però sí més de la meitat. De tant en tant donar la volta.
- Ara només cal que bullin uns 25-30 minuts mínim amb la tapa posada i a foc mínim.
- Quan estiguin toves ja estaran fetes i es podran retirar.
- Seguir la cassola al foc per tal que el vi redueixi i vagi agafant una semblança a xarop.
- Retirar les pells i la canyella
- Incorporar les peres, ruixar-les amb l'almívar que ha quedat i deixar refredar.
NOTA: Es poden menjar fredes o tèbies. Si en sobren es guarden a la nevera tenint en compte que la pera deixarà anar suc i quedarà l'almívar més líquid.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada