Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimecres, 7 d’octubre del 2020

PERES AL VI

 INGREDIENTS:

  • 5 Peres Conference fortes
  • 500 cc Vi negre d'una qualitat mínima
  • 150 g Sucre morè
  • Pell de taronja
  • Pell de llimona
  • 1 branca de canyella




PREPARACIÓ: 
  1. En una cassola que hi càpiguen les peres justetes sense que es toquin, abocar el vi i el sucre i es posarà a escalfar. S'haurà d'anar remenant fins que es desfaci bé el sucre i deixar reduir una mica a foc mig.
  2. Afegir la branca de canyella i les pells de la taronja i de la llimona. Ara abaixar el foc a mínim.
  3. Pelar les peres,  retirar la part inferior. Ha de quedar neta i amb base perquè s'aguanti dreta.  Cal deixar la branca superior.
  4. Incorporar la peres a la cassola on tenim el vi, no cal que quedin del tot cobertes però sí més de la meitat. De tant en tant donar la volta.
  5. Ara només cal que bullin uns 25-30 minuts mínim amb la tapa posada i a foc mínim.
  6. Quan estiguin toves ja estaran fetes i es podran retirar.
  7. Seguir la cassola al foc per tal que el vi redueixi i vagi agafant una semblança a xarop.
  8. Retirar les pells i la canyella
  9. Incorporar les peres, ruixar-les amb l'almívar que ha quedat i deixar refredar.

NOTA: Es poden menjar fredes o tèbies. Si en sobren es guarden a la nevera tenint en compte que la pera deixarà anar suc i quedarà l'almívar més líquid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada