Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dijous, 25 de maig del 2023

CONILL AMB OLIVES I AMETLLES

 INGREDIENTS:

    • 1 Conill a trossos petits
    • 1 Ceba
    • 2 grans d'all
    • 1 pessic d'orenga o farigola
    • 50 gr d'ametlles torrades
    • 100 gr d'olives negres i/o verdes sense pinyol
    • 1 got i mig d'aigua
    • 1 got i mig de vi blanc
    • Sal, pebre i oli d'oliva verge extra

RACIONS: 4

PREPARACIÓ:

  1. Salpebrem el conill
  2. Ratllem la ceba i piquem els alls.
  3. En una cassola de fang (o la que tinguem) hi posem un bon raig d'oli i enrossim el conill.
  4. Quan estigui ben ros, el retirem del foc.
  5. En el mateix oli hi sofregim la ceba i els alls a foc suau amb un polsim de sal.
  6. Quan comenci a transparentar la ceba, hi tornem a posar el conill ben repartit per la cassola i regat amb el vi blanc.
  7. Deixar-ho coure 10 minuts.
  8. Mentre esperem la cocció, triturem les ametlles torrades amb l'aigua.
  9. Ara s'afegeix el triturat a la cassola juntament amb les olives i l'orenga o la farigola.
  10. Sacsejar una mica la cassola i deixar-ho coure junt uns 20 minuts.
  11. Rectificar, si cal, de sal i si creiem que ens queda sec, afegir una mica d'aigua calenta.

NOTA:  Si fregiu unes patates a dauets, tindreu un plat únic boníssim i fàcil de fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada