Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

diumenge, 28 de maig del 2023

PASTÍS DE FORMATGE DE L'ANNA

El pastís de formatge és una d'aquelles postres que cada casa fa a la seva manera, habitualment deliciosa i seguint les pautes (més o menys) de les receptes tradicionals dels professionals.

Aquí us deixo la que em va apuntar la meva filla i per tant, jo la trobo boníssima 💜


INGREDIENTS:

  • 400 gr de formatge per untar (sóc de les de Philadelphia baix en greix)
  • 3 ous
  • 100 gr de sucre
  • 25 gr de Maizena (opcional)
  • 80 gr de iogurt grec o 125 gr de iogurt natural.
  • Pell ratllada d'una llimona

RACIONS:     Difícil de predir


PREPARACIÓ:

Escalfar el forn a 180 graus.

  1. En un bol gran hi posem el formatge i el sucre.
  2. Batre-ho sense excés.
  3. Afegr-hi els ous un a un i tornar a batre a poca velocitat.
  4. Ara, afegir el iogurt triat, la pell ratllada de la llimona i la Maizena si la volem.
  5. Cap al forn a 180 graus, 15 minuts i després rebaixar la temperatura a 120 graus.
  6. La cocció totals és d'uns 40 minuts, segons el forn.
  7. Deixar-lo refredar una bona estona i reservar-lo unes hores a la nevera..

NOTA: No he posat el model del motlle ni el diàmetre. No porta llevat ni farina, per tant no creix.
La Maizena us espessirà sense aportar gust.
Una opció clàssica és fer una basse feta de galetes triturades amb mantega. Jo m'estalvio les calories.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada