El pastís de formatge és una d'aquelles postres que cada casa fa a la seva manera, habitualment deliciosa i seguint les pautes (més o menys) de les receptes tradicionals dels professionals.
Aquí us deixo la que em va apuntar la meva filla i per tant, jo la trobo boníssima 💜
INGREDIENTS:
- 400 gr de formatge per untar (sóc de les de Philadelphia baix en greix)
- 3 ous
- 100 gr de sucre
- 25 gr de Maizena (opcional)
- 80 gr de iogurt grec o 125 gr de iogurt natural.
- Pell ratllada d'una llimona
RACIONS: Difícil de predir
PREPARACIÓ:
Escalfar el forn a 180 graus.
- En un bol gran hi posem el formatge i el sucre.
- Batre-ho sense excés.
- Afegr-hi els ous un a un i tornar a batre a poca velocitat.
- Ara, afegir el iogurt triat, la pell ratllada de la llimona i la Maizena si la volem.
- Cap al forn a 180 graus, 15 minuts i després rebaixar la temperatura a 120 graus.
- La cocció totals és d'uns 40 minuts, segons el forn.
- Deixar-lo refredar una bona estona i reservar-lo unes hores a la nevera..
NOTA: No he posat el model del motlle ni el diàmetre. No porta llevat ni farina, per tant no creix.
La Maizena us espessirà sense aportar gust.
Una opció clàssica és fer una basse feta de galetes triturades amb mantega. Jo m'estalvio les calories.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada