Aquest estofat em transporta a quan era petita, L'àvia tenia enginy per fer plats gustosos i baratets, El temps de penúries obligaven a obrir la ment a l'imaginació i, ara, potser també haurem d'anar recuperant molts cuinats oblidats.
INGREDIENTS:
400 gr de patates
400 gr de cebetes
200 gr de pèsols
1 ceba de Figueres
3 gr d'all
2 tomàquets de salsa (pot ser de pot/llauna
1 fulla de llorer
2 cullerades de vi negre
1/2 got d'aigua
Oli d'oliva verge extra
Sal
RACIONS: 4 si és un primer plat
PROCEDIMENT:
- Peleu les patates i talleules una mica petites.
- Escaldeu les cebetes
- Desgraneu els pèsols si són frecos o prepareu -los si són congelats.
- Poseu en una cassola i sofregiu la ceba de Figueres trinxada.
- Quan comenci a rosejar hi afegiu els alls pelats però sencers i el llorer
- Quan la ceba sigui rossa, incorporeu el tomàquet pelat, sense llavors i ben picadet (si és de pot, més fàcil)
- Coure el sofregit uns 5 minuts, retirar el llorer i els alls.
- Afegir el vi i mig got d'aigua..
- Deixar-ho coure tots 5 minuts més.
- Ara ja es poden afegir a la cassola les patates i els pèsols si són frescos. Si són congelats els incorporarem quan les patates hagin cuit uns 8-10 minuts.
- Ha de cuinar tot junt 20 minuts a foc lent.
- Salar a gust
- A mesura que es cogui, si convé es pot anar afegint petites quantitats d'aigua calenta.
- L'estofat ha de quedar una mica sucós però no massa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada