Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dilluns, 22 de maig del 2023

ESTOFAT BORD DE PATATES

 

Aquest estofat em transporta a quan era petita, L'àvia tenia enginy per fer plats gustosos i baratets, El temps de penúries obligaven  a obrir la ment a l'imaginació i, ara, potser també haurem d'anar recuperant molts cuinats oblidats.



INGREDIENTS:


400 gr de patates
400 gr de cebetes 
200 gr de pèsols
1 ceba de Figueres 
3 gr d'all
2 tomàquets de salsa (pot ser de pot/llauna
1 fulla de llorer
2 cullerades de vi negre
1/2 got d'aigua
Oli d'oliva verge extra
Sal



RACIONS: 4 si és un primer plat


PROCEDIMENT:
  • Peleu les patates i talleules una mica petites.
  • Escaldeu les cebetes
  • Desgraneu els pèsols si són frecos o prepareu -los si són congelats.
  • Poseu en una cassola i sofregiu la ceba de Figueres trinxada.
  • Quan comenci a rosejar hi afegiu els alls pelats però sencers i el llorer
  • Quan la ceba sigui rossa, incorporeu el tomàquet pelat, sense llavors i ben picadet (si és de pot, més fàcil)
  • Coure el sofregit uns 5 minuts, retirar el llorer i els alls.
  • Afegir el vi i mig got d'aigua..
  • Deixar-ho coure tots 5 minuts més.
  • Ara ja es poden afegir a la cassola les patates i els pèsols si són frescos. Si són congelats els incorporarem quan les patates hagin cuit uns 8-10 minuts.
  • Ha de cuinar tot junt 20 minuts a foc lent.
  • Salar a gust
  • A mesura que es cogui, si convé es pot anar afegint petites quantitats d'aigua calenta.
  • L'estofat ha de quedar una mica sucós però no massa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada