Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

divendres, 23 de juny del 2023

PERES AMB FORMATGE BLAU

 Aquestes peres estan pensades com a postres juntament amb una bona safata de formatges, això ja et fa pensar en França.

Aquí, en canvi, també solucionen un entrant i potser un berenar i tot. En fí, vosaltres decidireu. El que no us deixaran indiferents i estic segura que les gaudireu.


INGREDIENTS:

  • 4 peres Conference madures i fortes alhora
  • 100-130 gr del formatge blau que us agradi. Roquefort, Gorgonzola, Stilton...
  • Nous
  • Mel
  • Farifola fresca


RACIONS:    Mitja pera per persona, o no :)


PREPARACIÓ:

  1. Escalfem el forn a 180 graus.
  2. Rentar les peres, assecar-les i tallar-les per la meitat.
  3. Amb una cullereta, treure la part de les llavors intentant que no es trenquin les peres.
  4. Posar les peres a la safata que anirà al forn i cuinar-les 15 minuts amb la pell a sota.
  5. Treure la safata del forn i omplir el forat de cada pera i, si voleu, també untar tota la meitat de la pera amb una fina capa de formatge. (Jo no hohe fet)
  6. Tornar la safata al forn i deixar-les 5 minuts. Els justets per que es derretegi el formarte o quedi suficientment estovat.
  7. Treure la safata del forn i clavar-hi mitja nou o bé trossets.
  8. Mullar-les amb una miqueta de mel i espolvorar-les amb la farigola fresca.

NOTA:     

Jo les he volgut fer una miqueta menys calòriques i he fet mini canvis.               
 - No he untat tota la pera.
 - No li he posat la mel
 - No he posat la farigola, perquè no en tenia de fresca.

  Tot i aquests canvis, han sortit divines.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada