Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimarts, 4 de juliol del 2023

VICHYSSOISE AMB POMA

A la famosa crema de porros que es pot servir tan freda com calenta, l'hi he fet uns petits canvis per fer-la menys calòrica  i que us els escriuré a "NOTES".

Si no l'heu fet mai, ara és l'hora 🍎


INGREDIENTS:

  • 2 porros grossos 
  • 1 ceba de Figueres o morada grossa
  • 2 pomes (les que més us agradin)
  • Oli oliva verge exra
  • Aigua,  brou o les dues coses
  • Sal i pebre

RACIONS:  4


PROCEDIMENT:

  1. Tallem petits els porros i la ceba.
  2. En una olla o cassola, amb un bon raig d'oli hi posem les hortalisses amb una mica de sal i les deixem coure uns 10 minuts a foc lent.
  3. Mentrestant, pelem les pomes i les trossegem. No ho hem fet abans perquè no s'oxidin i les incorporem a l'olla.
  4. Pebre al gust. No sal.
  5. Cobrim  amb l'aigua o brou (el que hagiu triat). Només cobrir!
  6. Deixar bullir 10 minuts. Tancar el foc i triturar.
  7. Ara és el moment d'anar afegint líquid si us queda massa espès (segur). Heu de triar entre afegir-hi brou o aigua a poc a poc fins que tingueu la textura desitjada. Tasteu-la.
  8. Rectificar de sal ja que les pomes són dolces i només n'hem posat una mica per fer suar els porros i la ceba, al principi.
  9. La decoració és de trossets petits del començament de la part verda del porro.
  10. Mirar les "Notes"

NOTES:
  • Tema brou: Si en teniu fet vostre de verdures o de pollastre ben suau, endavant. Jo no en tenia, coses de fer calor, i he optat per una pastilla de caldo concentrat dissolta en un litre d'aigua. Només  l'he fet servir per cobrir.
  • Al quedar-me massa espès, he optat per afegir aigua  perquè no volia que el brou dominés el gust. Amb la pastilla ja he tingut suficient sal perquè en faig servir poca. Aquí cadascú...
  • Si voleu donar-li més l'efecte Vichyssoise original, posar oli i mantega per sofregir els porros i la ceba i acabar-la amb un bon raig de llet, nata o beguda vegetal i remenar per integrar tots els sabors.


 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada