- 10-12 Calçots per persona
 
Per 1 litre de salsa "urbana":
- 200 g d'ametlles torrades
 - 4 grans d'all
 - 1 branqueta de julivert fresc (les fulles)
 - 1 cullerada de vinagre
 - 1 polsim de sal
 - 1 culleradeta de pebre vermell dolç
 - 250 cc d'oli d'oliva verge extra
 - 500 gr de tomàquet fregit (llauna de molt bona qualitat)
 
ELABORACIÓ:
Calçots:Tallar "els bigotis" dels calçots, rentar-los ben nets i pelar-los una mica. Tallar la part més dura del tronc.
Preescalfar el forn a 250 graus 
Folrar la safata del forn amb paper d'alumini o vegetal ja que embruten bastant.
Disposar els calçots a la graella de forn sense que es toquin entre ells. No necessiten ni sal ni oli.
Deixar-los coure uns 10-15 minuts, treure'ls i embolicar-los amb paper de diari per mantenir-los calents i també s'acabaran de coure.
Salsa: Triturar-ho tot i servir
NOTA: Els calçots estan cuits quan comencen a deixar anar suc a la safata del forn.
Les ametlles les trituro soles amb la picadora i després les incorporo a la resta d'ingredients.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada