- 1 Làmina de pasta de full fresca o pasta filo
- 2 Pomes (Golden o Reineta)
- 50 gr de mantega
- 4 C/s de sucre morè
- Sucre Glaç
- 1 C/s de canyella en pols
- 4 C/s de pa ratllat
- 25-30 Unitats de panses sense llavors
- 8-10 Nous trossejades
- Rom (millor de canya)
- 1 Ou petit
RACIONS: 4
ELABORACIÓ:
Primer de tot posar les panses en un bol i hidratar-les mínimament (no més) cobertes de rom.
En una paella derretir la mantega i barrejar-la amb el pa ratllat. Ha de quedar una textura que ens recordi la sorra.
En una superfice enfarinada, estirar la làmina de pasta de full o de pasta filo. Ha de quedar molt primeta. Si no tenim gaire pràctica d'enrotllar, és convenient estirar la pasta damunt d'un drap de cuina de cotò que ens ajudarà.
És el moment d'omplir-la i es fa posant primer la meitat que ha quedat de la mantega amb el pa ratllat. No cal (és gairebé impossible) intentar repartir-ho per tota la làmina, està bé fer-ho a "pegots". A continuació repartir les nous trossejades i seguidament la barreja que s'està macerant.
S'ha d'omplir aproximadament un terç de la superfície de la làmina. Segurament sobrarà farciment, que es podrà aprofitar per afegir-lo a una coca de les de iogurt o a unes magdalenes. També per un altra Strudel.
El moment de cargolar la massa és el més delicat ja que és fàcil que es trenqui tant per falta d'experiència com a causa de que el farcit hagi quedat massa "mullat" de rom. Amb el drap, a poc a poc i sense por, queda fantàstic!
Pintar l'Strudel amb l'ou batut i l'enfornar-lo a 180 ºC durant 30-40 minuts. El color us farà decidir quan treure'l del forn.
Empolsar-lo amb el sucre glaç.
La tradició d'aquest dolç diu que s'ha de menjar tebi i acompanyat de gelat de vainilla.
A mi m'agrada temperatura ambient.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada