Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dissabte, 16 de febrer del 2013

CREMA DE CARBASSÓ AMB OUS DE GUATLLA

INGREDIENTS:
  • 4 carbassons blancs (són més gustosos)
  • 2 pastanagues de menat
  • 1/2 ceba de Figueres
  • 8 ous de guatlla
  • Oli d'oliva i mantega
  • Llet o Crema de llet
  • Sal, pebre blanc o verd, aigua bona
RACIONS: 4  
ELABORACIÓ:
Tallar els carbassons (jo no els pelo), la pastanaga i la ceba a trosets petits.
Posar una cullerada sopera rassa de mantega i un rajolinet d'oli d'oliva dins d'una olla.

Afegir les hortalisses i deixar-les coure una estoneta a fí de que agafin el gust dels greixos.

Salpebrar a gust.

Cobrir d'aigua (jo ja la poso calenta) i deixar que vagi bullint.

Quan veiem que ja està cuit, colar les hortalisses reservant tota l'aigua de cocció.

Triturar i anar afegint l'aigua de la cocció fins que ens quedi la textura desitjada.

Afegir un rajolí de crema de llet i remenar.

En un cassó bullir els ous de guatlla durant uns 7 minuts i deixar-los refredar per poder-los pelar fàcilment.

NOTA:
No hi poso formatge per no restar protagonisme al carbassó.
Emplatar posant mitjous ous

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada