Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dissabte, 23 de febrer del 2013

ARRÒS AMB CARGOLS I ESPINACS

INGREDIENTS:
  • Ceba
  • Pebrot verd
  • Pebrot vermell
  • Alls tendres
  • Tomàquets naturals ratllat o 1/2 potet "al natural"
  • Pèsols (jo els poso congelats)
  • Menat d'espinacs
  • 5 carxofes
  • 3 salsitxes de porc tallades a trossets
  • 1 grapat de cargols de La Sirena
  • Arròs bomba
  • Sal, pebre, aigua bullent 
RACIONS: 4 generoses
ELABORACIÓ: 
Bullir els cargols amb sal i una fulla de llorer durant uns 15'


Fer el sofregit amb la ceba, els pebrots,  els alls tendres talladets i el tomàquet.

Ara és el moment de les carxofes a trosets (a octaus queda be) i els pèsols


Quan estigui a mig fer afegir les salsitxes tallades a trosets.

Al final incorporar  els cargols perquè agafin be el gust dels sofregit.

Afegir 4 mesures d'arròs rementat-ho be i afegir 9 mesures d'aigua bullent.


Als 10' afegir els espinacs ben nets i tapar.

Esperar fins que estigui cuit, vigilant que no es quedi sense aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada