INGREDIENTS:
- 400 gr de faves desgranades
- 10 calçots
- 5 alls tendres
- 400 ml de brou suau
- Cansalada fresca
- Butifarra negra ampla
- Butifarra blanca
- 2 fulles de llorer
- Oli, sal i pebre
- 1 rajolí de licor (conyac o anís sec)
RACIONS: 4
ELABORACIÓ:
Tallar a daus la cansalada i les butifarres.
Els calçots i els alls tendres tallar-los en juliana
Comencen coent la cansalada amb un raig d'oli ben calent i remenant sovint.
Quan estigui ben torrada, afegim les dues butifarres sense parar de remenar (ja estan cuites i només es tracta que deixin anar el greix i s'esparraquin una mica)
Quan estigui tot cuit, ho traiem de la cassola mirant de mantenir l'oli per coure-hi els calçots i el alls tendres a foc lent.
Anem remenant sovint per tal que quedi tot ben cuit.
Afegir el licor (jo he posat 3 cullerades soperes de conyac de tòfona) i deixar que s'acabi de coure.
Quant els calçots i els alls estiguin ben daurats, afegim el tall que em separat i remenem.
Ara és el moment d'afegir les faves i continuem remenant mentre afegim el brou ben calent a poc a poc i segons necessitat.
Sapebrar i dexiar coure aproximadament uns 40 minuts a foc lent.
NOTA:
El temps i el brou anirà en funció de la mida de les faves.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada