Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimecres, 20 de març del 2013

FAVES AMB CALÇOTS

INGREDIENTS: 
  • 400 gr de faves desgranades
  • 10 calçots
  • 5 alls tendres
  • 400 ml de brou suau
  • Cansalada fresca
  • Butifarra negra ampla
  • Butifarra blanca
  • 2 fulles de llorer
  • Oli, sal i pebre
  • 1 rajolí de licor (conyac o anís sec)
RACIONS: 4

ELABORACIÓ:
Tallar a daus la cansalada i les butifarres. 
Els calçots i els alls tendres tallar-los en juliana
Comencen coent la cansalada amb un raig d'oli ben calent i remenant sovint. 
Quan estigui ben torrada, afegim les dues butifarres sense parar de remenar (ja estan cuites i només es tracta que deixin anar el greix i s'esparraquin una mica)
Quan estigui tot cuit, ho traiem de la cassola mirant de mantenir l'oli per coure-hi els calçots i el alls tendres a foc lent.
Anem remenant sovint per tal que quedi tot ben cuit.

Afegir el licor (jo he posat 3 cullerades soperes de conyac de tòfona)  i deixar que s'acabi de coure.
Quant els calçots i els alls estiguin  ben daurats, afegim el tall que em separat i remenem.
Ara és el moment d'afegir les faves i continuem remenant mentre afegim el brou ben calent a poc a poc i segons necessitat.
Sapebrar i dexiar coure aproximadament uns 40 minuts a foc lent.

NOTA:

El temps i el brou anirà en funció de la mida de les faves.  
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada