Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimecres, 20 de març del 2013

SOPA DE PEIX CREMOSA

INGREDIENTS:
  • 1 porro gros.
  • 1 de ceba mitjana
  • 2 pastanagues.
  • 3 grans d'all.
  • 1 cullerada de tomáquet concentrat.
  • 100 cc de vi blanc.
  • 75cc de conyac (opcional)
  • 1 kg de cap de rap.
  • 50 gr de crema d'arros
  • 1 farcellet ( llorer, farigola, julivert)
  • Julivert trinxat.
ELABORACIÓ:
Sofregiu primerament en una olla o cassola de fons gruixut  amb un raig d'oli, la ceba i les pastanagues. 
Afegui-hi el porro tallat a rodanxes, desprès el tomàquet concentrat i l'all. Deixar coure uns minuts.
A continuaciò incorporeu el cap de rap tallat a trossos, barregeu-ho tot i afegiu-hi el vi, dexeu que s'evapori quasi per complet i llavors, si ho heu decidit,  tireu-hi el conyac, enceneu-lo
i un cop apagada la flama, afegiu-hi 2 litres d'aigua calenta, el farcell d'herbes, sal i pebre. 
Deixeu que bulli uns 30 minuts. 
Després traieu el peix i les herbes i passeu-ho pel colador xinés (jo no en tinc i queda igual de bé amb un colador normal) 
Torneu-ho al foc i quan arrenqui el bull, afegiu-hi la crema d'arrós, deixetada en 125 cc d'aigua freda.
Deixar bullir l'olla o la cassola 10 minuts més. Llavors s'hi tira el peix esmicolat i julivert trinxat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada