Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dilluns, 18 de març del 2013

FAVETES AMB XIPIRONS

INGREDIENTS:
1 Kg de favetes congelades
700 gr de calamarcets petits o xipirons
4 grans d'all
3 tomàquets madurs
1 pebrot verd
1 ceba
1 gotet de vi blanc
Oli d'oliva, sal, pebre negre i julivert

RACIONS:  3 - 4

ELABORACIÓ:
Netejar amb molta cura els calamarcets. S'ha de tenir molta paciència.
En una paella sofregim la ceba, 2 grans d'all i el pebrot tot picat petitó.
Afegir el tomàquet picat tallat ben petit o ratllat i enrossir (pochar)
Ara és el moment d'incorporar les favetes i deixar que es coguin. 

 

En una altra paella i amb un raig d'oli d'oliva daurem els alls i ja podem posar-hi els calamarcets.
Els daurem una mica i afegim el got de vi blanc.
No podem coure'ls gaire ja que quedarien durs.
Piquem el julivert i l'afegim als xipirons
Un cop les favetes siguin cuites, incorporem els xipirons.
Ho deixem coure tot junt uns 5 minuts   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada