- Dues patates grosses
- 200grs de carn picada de porc i vedella
- 1 pastanaga
- 1 ceba de Figueres
- 2 tomàquets madurs
- Orenga
- All-i-oli
ELABORACIÓ:
Primer de tot fem un bon all-i-oli en un morter i el reservem per després. (*)
En una cassola posem les patates a coure i mestrestant anem fregint la carn en una paella amb un raig d'oli.
Mentre es va fent la carn, ratllem una ceba de Figueres i tallem la pastanaga en trossets petits i ho incorporem a la paella amb la carn. Quan estigui ben lligat tot, afegim el tomàquet també ratllat (*). No hem de descuidar les patates i les hem d'anar punxant de tant en tant per veure si estan cuites. Quan ho estiguin les treiem de la cassola, les pelem, les aixafem amb una forquilla i les salpebrem.
Quan ja estigui la carn fregida, agafem una safata pel forn i li posem paper antiadherent o un protector de silicona.
En una cassola posem les patates a coure i mestrestant anem fregint la carn en una paella amb un raig d'oli.
Mentre es va fent la carn, ratllem una ceba de Figueres i tallem la pastanaga en trossets petits i ho incorporem a la paella amb la carn. Quan estigui ben lligat tot, afegim el tomàquet també ratllat (*). No hem de descuidar les patates i les hem d'anar punxant de tant en tant per veure si estan cuites. Quan ho estiguin les treiem de la cassola, les pelem, les aixafem amb una forquilla i les salpebrem.
Quan ja estigui la carn fregida, agafem una safata pel forn i li posem paper antiadherent o un protector de silicona.
Agafen un parell de motlles (*) de mida mitjana i els posem a sobre del protector. Comencem amb una capa de patata, després al mig, una capa de carn i a sobre una altra capa de patata. Ho aixafem una mica perque no se'ns desfasi quan ho desmotllem i acabem posant l'all-i-oli per sobre.
Ho introduim al forn fent servir el gratinador uns 10 minuts més o menys, depen del forn, i ho treiem quan comenci a estar una mica dauradet l'all-i-oli.
Ho introduim al forn fent servir el gratinador uns 10 minuts més o menys, depen del forn, i ho treiem quan comenci a estar una mica dauradet l'all-i-oli.
Ho retirem del forn i ho desmotllem ajudant-nos d'una espàtula per agafar el pastís per sota i emplatar-lo. Amb compte retirem el motlle.
NOTES:
(*) Si fa mandra fer l'all-i-oli podem comprar-lo fet. Hi ha alguna marca que ho fa molt casolà.
El tomàquet pot ser en conserva "al natural"
A falta de motlles, també ho podem fer en una safata petita i després fer racions.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada