Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

diumenge, 12 de maig del 2013

POTATGE DE VERDURES

INGREDIENTS:
  • 1 Manat d'espinacs
  • 1 Manat de bledes petit
  • 1-2  patates
  • 1-2 pastanagues
  • 1 grapat de cigrons cuits
  • Aigua bona
  • Sal
  • Oli
  • 1 ou dur
PICADA:
  • Un gra d'all
  • Un grapadet d'ametlles
  • Julivert trinxat
ELABORACIÓ:

En una olla sofregir els espinacs i les bledes fins que es redueixin.
Afegir la patata tallada a quadrets i la pastanaga ben petitona.
Cobrir-ho be d'aigua i salar. Tapar l'olla.
Bulliraproximadament una mitja hora i mentrestant fer la picada al morter.
Cinc minuts abans d'apagar el foc, afegir els cigrons i la picada.
Un vol servit al plat, ratllar l'ou dur

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada