Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dissabte, 11 de maig del 2013

FILET DE PORC (LLAMINERA) A LA MOSTASSA

INGREDIENTS:
  • 1 Llaminera / filet de porc d'uns 500 gr
  • Mostassa a l'antiga
  • Oli d'oliva verge extra 
  • 1 got de vi blanc o "manzanilla"
  • Sal  
RACIONS:  3 normals - 4 justetes


ELABORACIÓ:  
En una plata d'anar al forn, posarem la llaminera i l'untarem generosament de mostassa per tots els costar, la salarem llegurament (jo no ho faig) ja que la mostassa ja és molt gustosa.
Un vol untada, la regarem amb un bon raig d'oli d'oliva i un got de "manzanilla" o vi blanca.
Ho enfornarem entre 30 i 50 minuts a 200 graus.
Un cop cuit, filatejar i llestos!

NOTA: Jo acostumo a coure el porc totalment per tant, en aquest cas, em decanto per 45-50 minuts.
   



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada