Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

divendres, 6 de desembre del 2013

CUIXETES DE POLLASTRE AMB OLIVES TRENCADES

INGREDIENTS:
  • 12 Cuixetes de pollastre
  • 2 Cebes
  • 3 grans d'all
  • 100-150 gr d'olives trencades
  • 1 gotet de conyac
  • Romaní, sal, oli i pebre

RACIONS:  4
 
ELABORACIÓ:
Posem oli en una paella o cassola (la meva és de ferro colat) i fregim les cuixetes fins que estiguin ben daurades. Les treiem de la paella i les reservem.

En el mateix oli sofregin els grans d'all un minut i afegim la ceba tallada mitjaneta. Baixem el foc i apofitem per salpebrar. Ho deixem coure uns 30 minuts.

Quan la ceba ha agafat una mica de color, afegim les olives, tormen el pollastre a la paella o cassola i ho reguem tot amb el conyac.
Ho deixem coure 5 minuts amb el foc una mica més fort  a fí de que s'evapori l'alcohol.

Ara és el moment del romaní que podrà ser una branqueta o bé un polsim de fulles seques.

Afegim un got ple d'aigua (jo la poso calenta), tapem i ho deixem coure aproximadament 30 minuts més.

NOTA: Per tal d'estalviar algun dineret, he comprat una bossa de cuixetes congelades al Mercadona. No ho tenia gaire clar i he de dir que m'ha sorprès gràtament.
Aquest plat es pot fer amb qualsevol part del pollastre sempre que els talls siguin similars per poder-se coure a l'hora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada