Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

divendres, 27 de setembre del 2013

CREMA DE CARBASSA I CIGRONS

INGREDIENTS:

  • 750 g de carbassa
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 Formatge en porcions o un gotet de nata
  • 300 g de cigrons cuits
  • Aigua, oli i sal

RACIONS:   4



ELABORACIÓ:

En una olla posem una mica d'oli i sofregim la ceba tallada a trossets fins que quedi transparent, afegim la carbassa a daus i remenem.


Afegim aigua fins a cobrir (val més quedar-se curt que passar-se) i ho deixem bullir a foc mig fins que la carbassa estigui tova que serà quan afegirem el formatge o la nata.

Apartem l'olla del foc i li afegim els cigrons cuits, reservant-ne uns quans per afegir dins de cada plat.

Tritutar i corregir, si cal, de sal.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada