Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dilluns, 4 de març del 2013

PEUS DE PORC AL FORN

INGREDIENTS:

  • 3 peus de porc tallats per la meitat
  • Sal, pebre negre, llorer, pa ratllat, all i julivert
RACIONS: 2 - 3

UTENSILIS:
Olla a pressió, forn i grill
ELABORACIÓ:
Socarrimar els peus per tal de deixar-los sense cap pèl.
Netejar molt bé sota l'aixeta sobre tot entremig de l'únic dit.

Posar els peus dins l'olla a pressió amb sal, 6 grans de pebre negre i una o dues fulles de llorer i dexar-los coure 15 o 20 minuts en funció de l'olla.

Un vol bullits, escòrre'ls i disposar-los en una plata per a forn.

Espolsar-los amb pa ratllat.



Trinxar l'all i el julivert menut i repartir-lo per sobre dels peus.

Tornar a posar una mica de pa ratllat per sobre.

Escalfar el forn dalt i baix a 200 graus i quan veiem que estan sequets, apujar el forn a 250 graus només a dalt per tal de gratinar-los.

Anar amb molta cura que no es cremi gaire l'all ja que agafaria mal gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada