Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

divendres, 8 de març del 2013

ESCABETX ESTIL BOCAIRENT

INGREDIENTS:
  • 750 gr aproximadament de Peix blau ( jo faig servir seitó o sardinetes)
  • 2 menats d'alls tendres
  • 1 ceba dolça
  • 1 pessic de pebre vermell dolç
  • 2 fulles de llorer
  • 3 claus d'espècia
  • 1 polsim de pebre negre
  • Farina
  • 1 gotet de bon vinagre de vi negre
  • 2,5 gotets d'aigua (jo la poso mineral)
RACIONS: 4-6 
ELABORACIÓ:
Passar el peix per la farina, fregir i reservar.
Sofregir els alls i la ceba amb les espècies.

Posar en una cassola de fang el peix alternant-lo amb el sofregit.

Abocar el vinagre i l'aigua i escalfar fins que arrenqui el bull.


Retirar del foc i deixar que s'adobi per servir-lo l'endemà.
NOTA:
Com que les carxofes m'encanten, a l'hivern en poso en el sofregit juntament amb els alls tendres i la ceba i quan no és el temps els alls els poso secs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada