Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

divendres, 29 de març del 2013

CONILL AL FORN

INGREDIENTS:

  • 1 i 1/2 conill partit a quarts
  • 2 tomàquets grossos
  • 2 cebes grosses
  • 1 pebrot vermell
  • unes boletes de pebre negre
  • 1 got de vi blanc
  • sal, oli i pebre 
RACIONS:  4

ELABORACIÓ:

Engeguem el forn al màxim perquè s'escalfi.

Pelem les cebes i les tallem en quatre trossos. Agafem els tomàquet i els partim en quatre trossos. Traiem la cua i les llavors del pebrot  i el partim, també, en quatre trossos.


Posem el conill a la safata d'anar al forn i el sapebrem.

Pels costats hi distribuim les verdures que hem trossejat. Ho amanim tot amb un bon raig d'oli, una mica de sal a les verdures i unes boletes de pebre negre.

Ho posem quinze minuts a temperatura màxima i al mig del forn. Quan passi la meitat del temps girem els trossos de conill perquè es daurin de l'altre part.

Un cop passats els quinze minuts hi tirem el vi blanc per sobre i abaixem el forn a 200 º i ho deixem cuinanat quinze minuts més. Si veieu que encara no està prou torradet (a gust de cadascú), ho podeu deixar una estoneta més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada