Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dissabte, 30 de març del 2013

MACARRONS RATLLATS AMB SALSA DE CARXOFES

Rigatoni amb carxofesINGREDIENTS:
  • Macarrons
  • Carxofes
  • Escalunyes (si no en teniu les cebes tendres aniran bé)
  • Brou de carn (serveix el de pastilla)
  • Formatge parmesà
  • Mantega

ELABORACIÓ:

Piquem les escalunyes i pelem les carxofes, traient tija i fulles exteriors i dividint-la en quatre o vuit parts. Si no es cuinen inmediatament s'han de posar amb aigua i suc de llimona perquè no es tornin negres.
Posem l’escalunya trinxadeta en  una cassola amb oli i la cuinem fins que comenci a agafar color. Llavors hi afegim les carxofes i al cap d’una estoneta el brou, que deixarem fent xupxup lent fins que les carxofes estiguin ben toves. 
Parem el foc, li afegim un polsim de pebre, sal (si fes falta) i retirem caldo de manera que quedi just cobrint les carxofes. 
Ho triturem amb minipimer fins obtenir-ne una crema. Con que tenim reservat el caldo l'anirem afegint fins que la crema agafi la consistència desitjada.
Per altra banda, posem aigua a bullir, quan ho estigui, li tirem una mica de sal i els macarrons. Una mica abans que estiguin al dente els traiem i a continuació els tirem a una paella prou gran amb mantega i a continuació li afegim la salsa de carxofes i el formatge parmesà ratllat.
Ho barregem bé, que la pasta s’impregni bé de la salsa. Per servir li podem posar una punta més de parmesà ratllat per sobre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada