Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

diumenge, 17 de març del 2013

CREMA DE SANT JOSEP O CREMA CATALANA

INGREDIENTS:

4 rovells d'ou 
150 gr de sucre o 100 gr si no us agrada tan dolça
1/2 litre de llet 
1 decilitre de llet freda
20 gr de midó (si no es troba, Maizena)
1 canó de canyella 
Pell de llimona

RACIONS:  4

ELABORACIÓ:

Poseu al foc 1/2 litre de llet amb la canyela i la pell de llimona.
Traieu-la del foc quan arrenqui el bull i coleu-la
Bateu els rovell d'ous amb el sucre
Deixateu el midó o la Maizena amb el decilitre de llet freda
Barregeu la llet calenta amb els ous, el sucre i el midó i poseu-la al foc.
Coure a foc ben baix, remenant fins que comenci a espessir-se. Aniren compte que la crema no arribi a bullir.
Poseu-la en una plata fonda o be en plats o cassoletes individuals
Si voleu podeu treure la pell de la llimona i la canyella i deixar refredar
Si us agrada cremada,  empolseu-la amb força sucre i cremeu-la amb una pala si teniu la cuina dìnducció o de vitroceràmica, k'elèctrica és perfecte.

Acompanyeu-la amb melindros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada