Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

divendres, 15 de març del 2013

SOPA DE XAMPINYONS

Una recepta portada de CILL UIRD (gaèlic) KILWORTH (anglès) 

INGREDIENTS: 
     
  • 25 gr de mantega
  • 250 gr de ceba dolça
  • 500 gr de xampinyons
  • 35 gr de farina
  • 500 ml de caldo de verdures
  • 300 ml de llet
  • 1 polsim de farigola o unes branquetes  


RACIONS: 4 completes



ELABORACIÓ:

Pelar i tallar molt fina o picar la ceba 
Un cop nets el xampinyons picar-los ben petits.

En una cassola fonda desfer la mantega i afegir la ceba. Deixar coure a foc baix aproximadament 10 minuts o fins quan veiem la ceba transparent.
Pujar el foc i incorporar els xampinyons, salpebrar i cuinar uns 3 minuts.
Afegir la farina.
Baixar el foc i cuinar durant 8 minuts remenant continuament.
En un cassó posem el caldo i la llet i ho fem bullir.
Afegir lentament a la cassola dels xampinyons bantent per evitar grumolls.
Cuinar la sopa sense deixar que arribi a bullir, durant 10 minuts, remenant de tant en tant
Afegir el polsim de farigola o infusionar la branca uns minuts, comprovar que estigui al punt de sal i pebre i servir.

NOTA:
Si queda massa líquida podem donar-li un cop de Tur-mix
A tenir en compte que és una sopa, no una crema.
No és bonica, els xampinyons no tenen bon color 🤷🏼‍♀️
La recepta és irlandesa   
   
   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada