Una recepta portada de CILL UIRD (gaèlic) KILWORTH (anglès)
INGREDIENTS:
INGREDIENTS:
- 25 gr de mantega
- 250 gr de ceba dolça
- 500 gr de xampinyons
- 35 gr de farina
- 500 ml de caldo de verdures
- 300 ml de llet
- 1 polsim de farigola o unes branquetes
RACIONS: 4 completes
ELABORACIÓ:
Un cop nets el xampinyons picar-los ben petits.
En una cassola fonda desfer la mantega i afegir la ceba. Deixar coure a foc baix aproximadament 10 minuts o fins quan veiem la ceba transparent.
En una cassola fonda desfer la mantega i afegir la ceba. Deixar coure a foc baix aproximadament 10 minuts o fins quan veiem la ceba transparent.
Pujar el foc i incorporar els xampinyons, salpebrar i cuinar uns 3 minuts.
Afegir la farina.
Baixar el foc i cuinar durant 8 minuts remenant continuament.
En un cassó posem el caldo i la llet i ho fem bullir.
Afegir lentament a la cassola dels xampinyons bantent per evitar grumolls.
Cuinar la sopa sense deixar que arribi a bullir, durant 10 minuts, remenant de tant en tant
Afegir el polsim de farigola o infusionar la branca uns minuts, comprovar que estigui al punt de sal i pebre i servir.
NOTA:
Si queda massa líquida podem donar-li un cop de Tur-mix
A tenir en compte que és una sopa, no una crema.
No és bonica, els xampinyons no tenen bon color 🤷🏼♀️
No és bonica, els xampinyons no tenen bon color 🤷🏼♀️
La recepta és irlandesa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada