Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dilluns, 11 de març del 2013

FILET DE PORC AMB SALSA DE PEBROTS I FORMATGE

INGREDIENTS:
  • 1 filet de porc grosset (750 gr)
  • 1 ceba dolça
  • 3 grans d'all
  • 1/2 pebrot verd italià o 1 de petit
  • 1/2 pebrot vermell
  • Julivert
  • Farigola
  • Pebre negre en gra
  • Oli d'oliva
  • 1 gotet de vi blanc
  • 30 gr. de formatge que fongui bé (jo el poso ratllat)
RACIONS4
De cada filet surten aproximadament 12 talls i tenint en compte que molts són petits, aquesta recepta seria potser millor per 3 persones

ELABORACIÓ:
Daurar en una cassola amb una mica d'oli d'oliva el filet a foc lent. Apartar-lo i reservar.
Tallar a trossets petits la ceba, els pebrots i els alls i  enrossir (Pochar en castellà)  a la cassola i  amb l'oli que  ha quedat.
Quan estigui enrossit i tobet, afegir el filet de porc, el gotet de vi, les espècies i el formatge. Tot a foc ben viu.
Deixar-ho coure al màxim fins veure que l'alcohol del vi s'ha evaporat, llavors abaixar el foc fins que la salsa s'hagi reduït.
Retirar el filet de la cassola i triturat la salsa.
Trossejar la carn, afegir a la cassola, deixar que agafi el bull i apagar el foc.
Servir amb arròs blanc, patata bullida o com en aquest cas que he utilitzar uns espaguetis integrals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada