Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dijous, 14 de març del 2013

ESTOFAT BORD O ESTOFAT DE POBRE

INGREDIENTS:
  • 400 gr de patales
  • 200 gr de cebetes perla "platillo"
  • 200 gr de pèsols
  • 1 ceba de Figueres
  • 3 grans d'all
  • 3 tomàquets madurs o un potet de "tomàquet al natural"
  • 1 fulla de llorer
  • 2 cullerades de vi negre
  • Oli, sal i aigua
RACIONS: 3 - 4

ELABORACIÓ:
Pelar les patates i escantonar-les més aviat petites.
Escaldar les cebetes i pelar-les
Desgranar els pèsols si són frescos
Posar en una cassola l'oli i sobregir la ceba de Figueres trinxada. Quan comenci a rossejar afegir els grans d'all pelats i sencers i la fulla de llorer.
Quan la ceba estigui rossa, afegir el tomàquet lliure de llavor i picat ben fi (si és de pot serà més fàcil).
Fer coure el sofregit durant 5 minuts i retirar de la cassola els alls i el llorer.
Afegir el vi negre, les cebetes perla i 1/2 got d'aigua.
Deixar-ho coure 5 minuts.
Incorporar a la cassola les patates i els pèsols (*) i deixar-ho coure tot a foc lent durant 20 minuts (dependrà de la classe de patata que utilitzeu)
Salar
Si cal,anar afegint petites quantitats d'aigua calenta.

NOTA:
L'estofat ha de quedar una mica sucós.
(*) Si els pèsols són congelats i petits, s'han de tirar a la cassola que les patates hagin cuit ja uns 10 minuts. 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada