- 400 gr de patales
- 200 gr de cebetes perla "platillo"
- 200 gr de pèsols
- 1 ceba de Figueres
- 3 grans d'all
- 3 tomàquets madurs o un potet de "tomàquet al natural"
- 1 fulla de llorer
- 2 cullerades de vi negre
- Oli, sal i aigua
ELABORACIÓ:
Pelar les patates i escantonar-les més aviat petites.
Escaldar les cebetes i pelar-les
Posar en una cassola l'oli i sobregir la ceba de Figueres trinxada. Quan comenci a rossejar afegir els grans d'all pelats i sencers i la fulla de llorer.
Quan la ceba estigui rossa, afegir el tomàquet lliure de llavor i picat ben fi (si és de pot serà més fàcil).
Fer coure el sofregit durant 5 minuts i retirar de la cassola els alls i el llorer.
Afegir el vi negre, les cebetes perla i 1/2 got d'aigua.
Deixar-ho coure 5 minuts.
Incorporar a la cassola les patates i els pèsols (*) i deixar-ho coure tot a foc lent durant 20 minuts (dependrà de la classe de patata que utilitzeu)
Salar
Si cal,anar afegint petites quantitats d'aigua calenta.
NOTA:
L'estofat ha de quedar una mica sucós.
(*) Si els pèsols són congelats i petits, s'han de tirar a la cassola que les patates hagin cuit ja uns 10 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada