Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimecres, 27 de març del 2013

LLUÇ AMB SALSA VERDA

INGREDIENTS:
  • 1 Lluç a rodanxes
  • 6 grans d'all
  • Pèsols (frescos, congelats, llauna... a gust)
  • 1 got de vi blanc
  • 1/2 de fumet de peix (fet a casa o del preparat)
  • 1 menat de julivert ben fresc
  • 2 cullerades soperes de farina
  • Oli d'oliva i sal

RACIONS: Calcular 2 o 3 rodanxes per persona

ELABORACIÓ:
  
Rentar i picar tot el julivert.
Pelar i picar els grans d'all.
En una cassola amb oli sofregim els alls i quan estiguin dauradets afegim la farina i la cuinem uns minuts tot remenant i a foc baix.
Afegim el vi blanc i el julivert que hem picat. Remenem i ho cuinem durant 3 minuts.
Incorporem el fumet de peix i deixem que bulli. 
Afegim el lluç a la cassola i els pèsols (que haurem tractat en funció de l'opció escollida)
Ho cuinem durant 6 o 7 minuts vigilant que el peix no es cogui molt per evitar que quedi sec. 

NOTA: Podem afegir-hi ou dur, puntes d'espàrrecs, cloïsses... 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada