Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dilluns, 1 d’abril del 2013

PIPIRRANA

INGREDIENTS:
  • Enciam
  • 2 pebrots vermells
  • 1 pebrot verd italià
  • 1 cogombre
  • 1 ceba tendra
  • Olives negres
  • Bonítol o tonyina al natural
  • 2 Tomàquets d'amanir vermells
  • 1 Gra d'all
  • Suc de llimona
  • Oli d'oliva extra verge  i sal

ELABORACIÓ:

Rentar i escòrrer l'enciam i picar-lo a trossot petitons.
Pelar i tallar el cogombre a rodanxes primes.
Tallar a trossets petits el pebrot verd.
Tallar ben petitona la ceba. 
Escalivar el pebrot i tallar-lo a tires.
Escalivar el gra d'all i trinxar-lo.
Esmicolar el bonítol o la tonyina.
Tallar els tomàquets a daus.
Posar tos els ingredients en un plata per amanida, barrejar bé i amanir amb la sal, llimona i oli (per aquest ordre)
Al final de tot afegir les olives.

NOTA: Podríem dir-ne "amanida" però com que la recepta és d'una amiga andalusa, he respectat el seu nom. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada