Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimecres, 13 de març del 2013

PA TORRAT AMB TOMÀQUET I ALVOCAT

INGREDIENTS:
  • Pa de barra integral o de cereals
  • Tomàquets madurs (tomacons dels de penjar)
  • Alvocats
  • sal ipebre
  • Oli extra verge d’oliva
ELABORACIÓ:
Tallar el pa en llesques d’un centímetre i mig de gruix i posar-les a la torradora. Si n'heu de fer moltes es poden fer al forn.
Mentrestant, tallar els tomàquets per la meitat i ratllar la polpa (sense la pell) en un recipient amb oli, sal i pebre.
Quan les llesques de pa estan torrades, posar-les en una safata o plat gran i amb una cullereta distribuir el tomàquet uniformement sobre cada llesca de pa.
Pelar l’alvocat i tallar-lo a tires molt fines o rodanxes i repartir-lo en totes les torrades. Servir amb un rajolinet d’oli d’oliva i un pessic de sal i pebre.

NOTA:
El motiu de ratllar el tomàquet i no sucar-lo és per poder posar una capa generosa
Es poden afegir uns quants trossets de parmesà o formatge blau. La torrada serà més gustosa tot i que deixarà de ser light

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada