Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimecres, 13 de març del 2013

WOK DE CALAMARCETS AMB CIGRONS

INGREDIENTS:
  • 1/2 Kg de calamarcets
  • 4 alls tendres
  • 2 carxofes
  • 300 gr de cigrons cuits
  • Oli d'oliva i sal

RACIONS: 2

PREPARACIÓ:
Netejar els calamarcets amb molta cura que no quedi gens de sorra i escórre'ls.
Tallar els alls tendres a trossos aproximadament d'un centímetre
Fer de cada cor de carxofa uns 8 talls.
Posar el wok al foc i inmediatament afegir els alls i les carxofes. Remenar sense parar fins que estigui tot bastant cuit.
Salar al gust.
Ara és el moment d'incorporar els calamarcets i deixar coure remenant sovint (no els salo per què no s'endureixin).
Quan estiguin gairebé cuits, afegir els cigrons.
Deixar-ho coure tot junt durant uns 10 minuts.
Tastar i rectificar, si cal, de sal.

NOTA:
Recordar que no hem posat sal als calamarcets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada