Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dissabte, 20 d’abril del 2013

ALVOCATS FARCITS DE CREMA MASCARPONE

INGREDIENTS:
  • 250 gr de formatge Mascarpone (1 tarrina)
  • 200 gr de pernil dolç brasejat
  • 1 branqueta d'alfàbrega
  • 2 alvocats
  • 1 ceba tendra
  • "Mezclum" del que volgueu
  • Oli verge extre
  • Vinagre de Mòdena
  • Sal

RACIONS:   4

ELABORACIÓ:
Tallem els alvocats per la meitat llarga, traiem el pinyol i amb una cullereta els buidem una mica.
Piquem la ceba tendra ben petitona.
En un bol, posem la polpa que hem tret del alvocats i la barregem amb la crema de formatge Mascarpone, la ceba que hem picat i l'alfàbrega.
Tallem el pernil dolç a tiretes no massa primes.
Omplim els alvocats amb la farça i li posem a sobre el pernil dolç i una fulla d'alfàbrega.
Presentem el plat amb la barreja d'enciams lleugerament amanits amb sal, oli i un rajolinet de vinagre de Mòdena amb una barqueta d'alvocat al mig.

NOTA: El "Mezclum" el podeu comprar en bosses o bé a granel en verduleries selectes o "gourmets" 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada