Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimarts, 2 d’abril del 2013

AMANIDA DE FAVETES BABY

INGREDIENTS:

Faves tipus Baby
Enciam, endívies, escarola...
Pernil d'Aglà 


PER LA VINAGRETA:

2 cullerades soperes d'oli d'oliva
1 cullerada de postres de mostassa Ancienne
1 cullerada sopera de suc de llimona
1 cullerada sopera de vinagre
Sal i pebre 

 



ELABORACIÓ:

Posarem les favetes, prèviament desgranades, a escaldar (1 minut bullint).
Les treiem de l'olla i immediatament les posem a refredar amb aigua i gel.  Si no tenim gel també podem passar-les vàries vegades per aigua freda.
Tallem els enciams en juliana i/o les endívies en quatre trossos longitudinals.
Tallem el pernil d'aglà tipus encenall (podem demanar a la xarcuteria que ens ho facin)
Preparem el plat repartint estèticament els ingredients i l'amanim amb la vinagreta

NOTA:
Aquesta recepta me l'ha passat la meva companya Montse

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada