Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dilluns, 1 d’abril del 2013

FIDEUS A LA CASSOLA

INGREDIENTS:
  • 200 gr. costella de porc (jo la poso ibèrica)
  • 2 salsitxes de porc (poden ser de pollastre per rebaixar greixos)
  • 400 gr. fideus del nº  2 tot i que la recepta clàssica porta els del nº 6 amb forat
  • 2 tomàquets frescos o de pot "al natural"
  • 1 ceba grossa
  • 1 ó 2 fulles de llorer
  • 3 ó 4 grans d'all
  • Pebre vermell dolç
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre
  • Brou de pollastre natural o industrial

PER A LA PICADA:
  • 2 grans d'all
  • Brins de safrà
  • Un grapadet d'ametlles torrades
  • Pa torrat 
  • Julivert
ELABORACIÓ:
Tallem a daus la costella de porc (jo la demano a la carnisseria)  i les salsitxes
Tallem també els tomàquets si hem decidit que siguin naturals i piquem l'all.
Escalfem una mica d'oli d'oliva en una cassola, afegim les carns i les cuinem fins que agafin el color daurat.
Enretirem les viandes deixant un "forat" al mig de la cassola on hi posarem l'all trinxat i seguidament la ceba tallada petita. Ho cuinem uns minuts vigilant que no s'agafi i seguidament afegim el tomàquet (el que sigui) i el pebre vermell dolç.
Deixem uns minutets, remenem per barrejar-ho tot bé i deixem que es faci el sofregit a foc  baix i tapat.
Mentre, anirem escalfant el brou de pollastre que afegirem a la cassola quan les carns i el sofregit estigui llest
S'ha de cobrir la carn i una miqueta més per poder coure els fideus.
Quan arrenqui el bull, afegirem els fideus que cuinarem a foc baix-mitjà i començarem a preparar la picada.
A mitja cocció dels fideus, agafarem un parell de cullerades de suc i l'afegirem al morter per deixatar la picada i l'abocarem a la cassola.

NOTA: A aquesta recepta tradicional es poden afegir pèsols, pebrot verd, pebrot vermell, carxofes...
Jo he optat per les carxofes i els pèsols.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada