- 200 gr. costella de porc (jo la poso ibèrica)
- 2 salsitxes de porc (poden ser de pollastre per rebaixar greixos)
- 400 gr. fideus del nº 2 tot i que la recepta clàssica porta els del nº 6 amb forat
- 2 tomàquets frescos o de pot "al natural"
- 1 ceba grossa
- 1 ó 2 fulles de llorer
- 3 ó 4 grans d'all
- Pebre vermell dolç
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
- Brou de pollastre natural o industrial
- 2 grans d'all
- Brins de safrà
- Un grapadet d'ametlles torrades
- Pa torrat
- Julivert
ELABORACIÓ:
Tallem a daus la costella de porc (jo la demano a la carnisseria) i les salsitxes
Tallem també els tomàquets si hem decidit que siguin naturals i piquem l'all.
Escalfem una mica d'oli d'oliva en una cassola, afegim les carns i les cuinem fins que agafin el color daurat.
Enretirem les viandes deixant un "forat" al mig de la cassola on hi posarem l'all trinxat i seguidament la ceba tallada petita. Ho cuinem uns minuts vigilant que no s'agafi i seguidament afegim el tomàquet (el que sigui) i el pebre vermell dolç.
Deixem uns minutets, remenem per barrejar-ho tot bé i deixem que es faci el sofregit a foc baix i tapat.
Mentre, anirem escalfant el brou de pollastre que afegirem a la cassola quan les carns i el sofregit estigui llest
S'ha de cobrir la carn i una miqueta més per poder coure els fideus.
Quan arrenqui el bull, afegirem els fideus que cuinarem a foc baix-mitjà i començarem a preparar la picada.
A mitja cocció dels fideus, agafarem un parell de cullerades de suc i l'afegirem al morter per deixatar la picada i l'abocarem a la cassola.
NOTA: A aquesta recepta tradicional es poden afegir pèsols, pebrot verd, pebrot vermell, carxofes...
Jo he optat per les carxofes i els pèsols.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada