Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dissabte, 13 d’abril del 2013

AMANIDA DE FORMATGE

INGREDIENTS:

  • 6 salsitxes tipus Frankfurt de bona qualitat
  • 250 gr de formatge Gruyére, Emmetal o Appenzeller
  • 6 o 7 cogombres agredolços (no els cogombrets en vinagre)
  • 1 iogurt natural
  • 2 cullerades soperes de mostassa de Dijon
  • 1 cullerada sopera de maonesa
  • 1 rajolí de vinagre (opcional)
  • Julivert fresc picat
  • Sal i pebre

RACIONS:  6


ELABORACIÓ:

Tallem les salsitxes i els cogombres en rodanxes. El formatge a bastonets i ho posem en un bol o plata d'amanir.
En un altre bol, aquest petit, barregem el iogurt amb la mostassa, la maonesa i el julivert picat.
Batem amb les varetes.
Tastem i salpebrem. Ara és el moment de afegir més mostassa i/o el raig de vinagre.
Aboquem la salsa a l'amanida, barregem i la guardem a la nevera fins el moment de servir.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada