Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimecres, 10 d’abril del 2013

ARRÒS DE MALALT SANÍSSIM

INGREDIENTS:
  • 4 talls de lluç fresc
  • 400 gr. d'un bon arròs
  • 1 ceba tendra
  • 2 pastanagues
  • 4 grans d'all (millor tendres si és el temps)
  • 1 tomàquet
  • Sal Aigua mineral
  • Oi d'oliva verge extra
  • 1 fulla de llorer
  • Julivert
  • Cibulet (opcional)

ELABORACIÓ:

Posem aigua a bullir en una olla i quan arrenqui el bull, hi posem la ceba tallada a juliana no molt fina, els alls, la pastanaga a rondanxes primes, el tomàquet i la fulla de llorer.
Ho deixem al foc aproximadamente uns 5 minuts (fins que torni a bullir) i tot seguit hi tirem l'arròs.
Quan l'arròs sigui gairebé cuit, uns tres minutets abans, i posem el lluç prèviament salat i acabem la cocció.
Ho deixem reposar un parell de minuts,  hi tirem un bon raig d'oli d'oliva verge i servim immediatament abans no es covi.
Podem acabar el plat afegint-li una mica de julivert i cibulet picats.

NOTA: Amb aquests ingredients tan bons, no cal esperar a estar malalt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada