Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimecres, 10 d’abril del 2013

SARDINES AL FORN

INGREDIENTS:


  • 20 sardines
  • 4-5 patates mitjanes
  • 2-3 tomàquets
  • 1-2 ceba tendra o normal, mitjaneta
  • 1 fulla de llorer


  • 4gr d’all
  • Julivert
  • Suc d’una llimona 
  • Aigua
  • Sal i oili d'oliva
RACIONS:   4 

SUC DE LLIMONA:
Una llimona escorreguda, la mateixa quantitat d'aigua i un puntet de vinagre de vi. Tot bén barrejat.

ELABORACIÓ:
 
Primer de tot, tallem les patates d'un mig centímetre de gruix, els tomàquets a trosset i la ceba a juliana i ho posem en una safata per anar al forn i al damunt hi afegim una mica de julivert, sal, oli d’oliva i aigua. 
Cuinar durant 20 minuts i quan en faltin 7 o 8 perquè les patates estiguin cuites, hi afegim les sardines i el suc de llimona. Depenent de com siguin de grosses amb aquests minutets ja estaran llestes. 
Si les volem fer filetejades trigaran menys d’un minut, en 45 segons, ja quedaran cuites. 

NOTA: Aquesta recepta crec que la vaig apuntar d'un programa "Cuines" de TV3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada