Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimarts, 16 d’abril del 2013

CARBASSONS RODONS FARCITS

INGREDIENTS:

4  (o més) carbassons rodons
1 ceba de Figueres
2 tomàquets madurs o dues cullerades de l'envasat "al natural"
100 gr de carn picada de vedella
100 gr de carn picada de porc o de pollastre (jo poso una butifarra crua)
Formatge per gratinar (jo utilitzo Emmental)

RACIONS:   4
   
ELABORACIÓ:
Buidem els carbassons amb l'ajuda d'un ganivet i una cullera, vigilant de deixar prou carn per que no es trenquin. 
Els coem al forn amb una mica de sal i un rajolí d'oli d'oliva.
També els podem coure al microones durant 5-8 minuts en funció de la potència que tinguem. Sofregim la ceba, el tomàquet i la carn picada. Quan ja està una mica fet, afegim la polpa del carbassó i ho deixem coure tot fent xup-xup. 
Omplim amb la barreja. Els cobrim de formatge Emmental per gratinar o el que us agradi més.
Posar-ho al forn uns minuts fins que fongui el formatge. 



 NOTA:  Molts cops aquests carbassons són de mida excesivament petita,  per tant val la pena fer-ne més d'un per persona i si en sobren l'endemà són boníssims.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada