Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimarts, 16 d’abril del 2013

POLLO A LA PANTOJA

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INGREDIENTES:
  • 1 pollo troceado a octavos
  • 2 cebolla dulces
  • 1 puerro
  • 6 tomates
  • 4 dientes de ajo
  • 1 pimiento verde
  • 1/2 cucharadita de romero
  • 1/2 cucharadita de tomillo
  • 1 hoja de laurel
  • 1/2 litro de caldo de pollo
  • Agua
  • 1 cerveza rubia
  • 1 cucharadita de pimienta en grano
  • 2 cayenas machacadas
RACIONES:   4

ELABORACION:

Limpiamos el pollo, lo salamos y enharinamos.
Lo freímos en una cazuela hasta que este bien doradito.
Cortamos las cebollas, el pimiento, el puerro y el ajo y lo refreímos en una sartén hasta que esté bien pochadito todo.
Añadimos la cerveza y las especias y rehogamos un poco más, para que reduzca.
Escaldamos los tomates, le quitamos la piel, los picamos y los incorporamos al sofrito.
Cocemos a fuego lento unos 45 minutos hasta que el tomate esté hecho.
Lo trituramos bien y lo echamos junto con el caldo en la olla hasta que cubra el pollo.
Cocemos a fuego lento 1 hora aproximadamente.
Rectificamos de sal.

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