- 1/2 Cap de rap
- 1/2 Cap de lluç
- 300 gr de peix de roca variat (cintes, aranya, congre, lluerna...)
- Crancs
- Galeres
- 1 Ceba
- 1 Pastanaga
- 1 Porro
- 2 Tomàquets madurs
- 1 Gra d'all
- 1 Branqueta d'api
- Oli d'oliva
- Sal
RACIONS: Per 6-8 litres de caldo
ELABORACIÓ:
En una olla grossa es salten les verdures amb un rajolí d'oli.
Incorporar els crancs i les galeres i enrossir uns 2 minuts.
Afegir els tomàquets i sofregir
bé per tal que agafi color.
Omplir l'olla d'aigua, afegir els peixos i els caps i coure uns 30-40 minuts.
Anar escumant per treure les moltes impureses que deixa anar aquest brou. Colar-lo.
Anar escumant per treure les moltes impureses que deixa anar aquest brou. Colar-lo.
NOTA: Si es fa sense tomàquet: fumet blanc i si afegim caps de gambes i una copeta de conyac al sofregit, és fumet de marisc.
Aquest és un fumet bàsi ideal com a base per fer una fideuà, un arròs a banda, un arròs
caldós, una sopa a la què podem afegir unes cloïses, uns
musclos i uns trossos de peix.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada