Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dijous, 25 d’abril del 2013

FIDEUÀ DE BOLETS I ALLS TENDRES

INGREDIENTS:
  • 400 gr de fideus del número 2
  • Un manat d'alls tendres
  • Una ceba de figueres
  • Oli
  • Barreja de bolets (rovellons, camagrocs, moixernons, xampinyons, gírgoles....secs, congelats...
  • Brou de pollastre o verdures
  • Allioli
RACIONS:   4

ELABORACIÓ:

Fregir els fideus amb abundant oli fins que agafin un color daurat vigilant que no es cremin, treure'ls de la paella o cassola i escórre'ls amb paper de cuina per treure l'excés d'oli.
A la paella on s'hagi de fer la fideuà saltejar els bolets i reservar.
Tallar ben petita la ceba i els alls tendres i coure-ho a foc lent deixant que es vagi confitant.
Afegir els bolets, els fideus i la sal, cobrir amb el brou bullent i deixar coure fins que s'hagi begut tot el líquit. 
Si es volen fer servir bolets secs,  l'aigua d'hidratar-los  donarà més sabor.
Tapar i deixar reposar durant 5 minuts.
Acompanyar d'allioli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada