Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dijous, 25 d’abril del 2013

FIDEUÀ DE BOLETS, SÍPIA I GAMBES

Foto treta de Google

INGREDIENTS:

  • 400 g de bolets variats (poden ser congelats)
  • 300 g de fideus mitjans
  • 150 g de carn magra de porc o botifarra a trossets
  • 1 sípia petita
  • 100 g de gambes pelades (poden ser congelades)
  • 2 grans d'all
  • 1 litre de caldo de peix
  • Safrà, oli i sal
RACIONS:   4

ELABORACIÓ:

Tallar els alls petits.
En una paella amb una mica d'oli, posar-hi els alls juntament amb el fideus i  enrossir-los, sense parar de remenar.
En una cassola amb oli, coure la carn, la sípia i els bolets. 
Afegir el caldo bullint i el safrà.
Abocar el fideus, tastar i, si cal, rectificar de sal.
Deixar coure uns 15 minuts.
Retirar del foc i deixeu-ho reposar uns minuts.
Servir acompanyat d'alioli.

 

NOTA: Quan al posar-li el caldo la cassola comenci a bullir, es pot  posar al forn. Jo no ho faig perquè no controlo gaire la cocció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada