Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

diumenge, 21 d’abril del 2013

MADUIXOTS AL VI NEGRE

INGREDIENTS:
  • 500 gr de maduixots
  • 1 got dels d'aigua d'un bon vi negre
  • 4 o 5 cullerades de sucre (la recepta original diu blanc però jo l'he posat morè)
  • La pell d'una taronja
  • 1 branca de canyella

RACIONS:   3 - 4

ELABORACIÓ:
Netegem els maduixots i els partim per la meitat.
En una cassola escalfem el vi amb el sucre, la canyella i la pell de taronja.
Ho cuinem durant 15 minuts i hi afegeim els maduixots i ho deixem uns 5 minuts tot junt.
Retirem del foc i ho deixem reposant fins que estigui fred, llavors ho posem a la nevera fins l'hora de servir.

NOTA:  Si ens fa nosa o no ens agrada, retirem la pell de la taronja i la branca de canyella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada