Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

divendres, 19 d’abril del 2013

IRISH APPLE PIE (El pastís irlandès de l'Anna)

LA RECEPTA ESTÀ PRIMER EN ANGLÈS I DESPRÉS EN CATALÀ PER QUÈ POGUEU COMPROVAR LA TRADUCCIÓ.

INGREDIENTS  (for the pastry)
225g plain flour
Pinch of salt
55g margarine
55g butter
2 teaspoons sugar
1 egg, beaten
Small amount of water

 INGREDIENTS  (for the filling)
800g cooking apples
55g caster sugar 

METHOD
  • Preheat the oven to 200c 
  • First make the pastry for the Apple Pie. Rub the flour, butter and margarine together in a mixing bowl until it resembles fine breadcrumbs. Try to use the tips of your fingers to do this rather than the palms of your hands as you need to keep the pastry as cool as possible.
  • Add the sugar, then add the beaten egg and bring together to form a soft dough. If it is still a little dry, add some cold water, a spoonful at a time until it comes together in a ball.
  • Gently knead the pastry for a few mins.
  • Place the pastry dough in clingwrap or a freezer bag and place in the refrigerator to chill for 30 mins.
  • Meanwhile, peel, core and slice all the apples. Place them in a mixing bowl and add in the sugar.
  • Sprinkle flour onto your work surface and roll out just over half of the pastry dough, using a large rolling pin
  • .Lay the pie dish on top of the rolled out pastry and cut around it. Place this piece into the pie dish. Put the apple mixture into the dish on top of the pastry. 
  • Roll out the remaining pastry into another circle large enough to cover the pie. Place on top of the apples.
  • Press the edges of the pastry together, and use a fork to gently press down on the edges to make a nice pattern all around the pie.
  • Brush the uncooked pie with a little milk before placing in the oven ( this gives a lovely shine brown)
  • Place on the middle shelf of the oven and bake for approx. 40mins, until golden brown.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

INGREDIENTS (Per a la massa)
225g de farina
Una mica de sal
Margarina 55 g
Mantega 55 g
2 culleradetes de sucre (1 teaspoon = 5 ml)
1 ou batut
Petita quantitat d'aigua
 



INGREDIENTS  (per al farciment)
Pomes per cuinar 800g
55 gr de sucre en pols





 ELABORACIÓ:
  • Prescalfar el forn a 200graus
  • Primer farem la massa per l'apple pie. Barregem la farina, la mantega i la margarina en un bol fins que sembli pa ratllat. És millor si ho fem amb la punta dels dits i no pas amb el palmell de la mà, així la massa quedarà molt més fresca. 
  • Afegim les dues culleradetes de sucre i l'ou batut i ho seguim barrejant tot amb les mans fins que quedi una massa uniforme i compacte. Si queda molt eixuta li podem afegir una mica d'aigua freda, poc a poc amb una cullera. Ha de quedar compacte com una bola.
  • Seguim massetjant la massa durant uns minuts. 
  • Posem la massa en paper de film o una bosseta de plàstic transparent i la deixem reposar a la nevera durant 30 minuts 
  • Mentre la massa reposa a la nevera, pelem i tallem les pomes, Treient-lis el cor les posem en un bol amb el sucre i barregem. 
  • Posem una mica de farina sobre el taulell on estem treballant i comencem a arrodonir la meitat de la massa amb un rodet. 
  • Posem el plat que farem servir sobre la massa que acabem de formar i tallem en cercle la part que necessitarem. posem la massa al plat i afegim damunt la barreja de pomes amb sucre que teniem en un bol. 
  • Agafem l'altre meitat de la massa i repetim el procediment amb el rodet. ha de quedar un cercle suficientment gran com per cobrir tot el pie. cobrim el pastís amb la massa. 
  • Pressionem les puntes del pastis, podem fer servir una forquilla suaument per a donar una forma bonica als extrems dels pie. 
  • Amb un pinzell de cuina pintem la part superior amb llet abans de posar-lo dins del form (així quedarà amb un color marró brillant ben bonic) 
  • Posem  l'apple pie en una posició central del forn i el deixem coure aproximadament 40minuts, fins que la part superior sigui marró-daurat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada