Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dissabte, 6 d’abril del 2013

LASSANYA DE CARBASSA

INGREDIENTS:
  • 1 Paquet de pasta de lassanya
  • 1 Kg de carbassa
  • 2 Porros
  • Xampinyons (o qualsevol altre bolet)
  • 3 cullerades de pinyons
  • 100 gr de formatge parmesà
  • Formatge per gratinar
PER LA BEIXAMEL: Clica per saber com fer-la
  • Farina o Maizena
  • Llet (la proporció de farina/llet és més o menys: una cullerada de farina per uns 200 cc de llet (un got)
  • Mantega / oli
  • Nou moscada i sal
RACIONS:  4

ELABORACIÓ:

Preparar la lassanya seguint les instruccions del fabricant.
Pelar els porros, rentar-los i tallar-los a làmines.
Pelar la carbassa (si no l'hem comprada ja pulida) i tallar-la a trossos.
En una cassola, ofegar la carbassa i els porros amb una mica de mantega. Cobrir amb aigua, tapar i bullir fins que els ingredients siguin ben tous.
Saltar els bolets en una paella.
Colar la carbassa i el porro, triturar, salpebrar afegir el formatge parmesà, els pinyons i els bolets. Ha de quedar espès i a la vegada cremós.

Ara toca muntar la lassanya:
En una safata pel forn posem: una capa de la pasta al fons, després el farcit, una capa fina de beixamel- Una altra capa de pasta, farcit, beixamel. Una última capa de pasta, beixamel i cobrir-la amb força formatge ratllat  (jo utilitzo Emmental)

Posar al forn a 180 ºC durant uns 20 minuts i després gratinar 5 minutets més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada