Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dijous, 4 d’abril del 2013

PIT DE POLLASTRE AMB HERBES PROVENÇALS I SOJA

INGREDIENTS:

  • 8 filets de pit de pollastre (o gall dindi) tallats a tires no massa fines
  • Herbes provençals
  • 1 gra d'all
  • Farina per arrebossar
  • 1/2 got aigua
  • 2 cullerades soperes de salsa de soja (jo la gasto baixa en sal)
RACIONS:  4

ELABORACIÓ:

Posem farina en un plat, hi afegim el gra d'all picat molt menut  i un grapadet d'herbes provençals.
Salem els filets de pit de pollastre o gall dindi i els passem per la farina. 
Posem al foc una paella antiadherent amb un rajolí d'oli,  fregim el pollastre. El deixem fins que estigui ben dauradet i els anem reservant en un plat.
Quan ja estiguin fets tots els filets, els tornem a posar a la paella, afegim 1/2 got d'aigua i 2 cullerades soperes de salsa de soja, deixem coure uns 2 minuts (donant la volta al pollastre perquè s'empapi de la salsa per les dues bandes).
Servir de seguida ben calent amb la salsa per sobre.

NOTA: També podem escórrer el pollastre i servir la salsa en un bol o simplement, si el volem cruixent,  no "mullar-lo" amb la soja (com a la fotografia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada